Sínusová infekcia a čajovníkový olej

Výsledok obrázka pre sínusovú infekciu

Il bolesť hlavy a nosová kongescia nosovej dutiny je časté a nepohodlné ochorenie, ktoré ste mohli zažiť. Vaše dutiny sú vzduchom vyplnené priestory na oboch stranách tváre za kosťami na čele, lícach, očiach a nosných dutinách. Tieto sliznice môžu byť infikované bakteriálnymi, vírusovými alebo hubovými útočníkmi. Olej z čajovníka má antimikrobiálne vlastnosti. Postrek nosných kanálikov a krku pomocou tohto éterického oleja pomáha napĺňať nosové dutiny antivírusovými a antibakteriálnymi látkami. Sínusová infekcia však môže byť závažná a môže vyžadovať antibiotiká; neaplikujte sa čajovníkovým olejom bez rady lekára.

 

Zápal dutín

 

Viac ste náchylní na infekciu dutín, ak sú zablokované nosné cesty, čo spôsobuje hromadenie hlienu v dutinách alebo keď hlien zhustne v dôsledku podráždenia, prechladnutia alebo alergickej reakcie. Infekcie dutín zahŕňajú príznaky, ako sú bolesti hlavy, horúčka, upchatie nosa a únava. University of Mississippi uvádza zoznam liečebných postupov, ktoré zahŕňajú nosné dekongestanty, antialergické lieky, antibiotiká a lieky na zmiernenie bolesti, v závislosti od závažnosti infekcie. Tradične sa používa olej z čajovníka a iné éterické oleje; nebolo však dokázané, že tieto liečivá účinne liečia sínusovú infekciu.

 

Čajovníkový olej

Čajový olej sa tiež nazýva čajovníkový olej a tradične sa používa pre svoje antivírusové, antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Tento éterický olej sa získava odparením listov čajovníkových rastlín pochádzajúcich z austrálskeho pobrežia. Americká spoločnosť pre rakovinu uznáva, že olej z čajovníka sa pridáva do krémov, čistiacich prostriedkov, mydiel a kozmetiky, ktoré sa aplikujú lokálne na liečiť akné a ďalšie stavy kože. Čistý olej sa pridáva do vody a používa sa vo výparníku a šíri sa na úľavu dýchacích ciest a sínusových infekcií. Olej z čajovníka však môže dráždiť pokožku a sliznice nosa a hrdla; používajte iba podľa pokynov.

Iné použitia

Klinika Mayo poznamenáva, že čajovníkový olej má antiseptické vlastnosti a bol používaný na čistenie kožných rán a chirurgických nástrojov pred objavením antibiotík. Používa sa tiež na liečbu kožných infekcií, uhryznutia hmyzom, ekzému, psoriázy, akné, plesňových nechtov, poranení a popálenín. Vdýchnutie oleja z čajovníkových stromov môže pomôcť zmierniť preťaženie a infekcie dýchacích ciest, krku, nosa a dutín.

Úvahy

Národné centrum pre doplnkovú a alternatívnu medicínu varuje, že olej z čajovníka by sa nemal používať priamo v tele ani požitý, pretože obsahuje veľa toxických chemikálií. Aplikácia tohto oleja na pokožku môže v niektorých prípadoch tiež spôsobiť alergickú reakciu. Neexistuje žiadne odporúčané dávkovanie pre čajovníkový olej, pretože nie je regulované Úradom pre potraviny a liečivá; Klinika Mayo však odporúča, aby sa produkty na báze čajovníkového oleja nepoužívali naraz viac ako jeden mesiac.

Kliknite pre najlepšie produkty čajovníkového oleja na Amazone