Λοιμώξεις κόλπων και έλαιο τσαγιού

Αποτέλεσμα εικόνας για λοίμωξη κόλπων

Il κεφαλαλγία και η ρινική συμφόρηση των κόλπων είναι συχνές και δυσάρεστες ασθένειες που μπορεί να έχετε βιώσει. Οι κόλποι σας είναι χώροι γεμάτοι αέρα που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του προσώπου σας πίσω από τα οστά του μετώπου, των μάγουλων, των ματιών και των ρινικών διόδων. Αυτοί οι βλεννογόνοι σάκοι μπορούν να μολυνθούν από βακτηριακούς, ιογενείς ή μυκητιακούς εισβολείς. Το Tea Tree Oil έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ο ψεκασμός των ρινικών διόδων και του λαιμού με αυτό το αιθέριο έλαιο βοηθά στην έγχυση των κόλπων με αντιικές και αντιβακτηριακές ενώσεις. Ωστόσο, μια λοίμωξη κόλπων μπορεί να είναι σοβαρή και μπορεί να απαιτεί αντιβιοτικά. μην κάνετε αυτοθεραπεία με λάδι δέντρων τσαγιού χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.

 

Λοιμώξεις του κόλπου

 

Είστε πιο ευαίσθητοι σε λοίμωξη κόλπων όταν τα ρινικά περάσματα σας μπλοκάρουν, προκαλώντας συσσώρευση βλέννας στους κόλπους σας ή όταν η βλέννα πυκνώνει λόγω ερεθισμού, κρύου ή αλλεργικής αντίδρασης. Οι λοιμώξεις των κόλπων περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, πυρετό, ρινική απόφραξη και κόπωση. Το Πανεπιστήμιο του Μισισιπή απαριθμεί θεραπείες που περιλαμβάνουν ρινικά αποσυμφορητικά, αντιαλλεργικά φάρμακα, αντιβιοτικά και αναλγητικά, ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης. Παραδοσιακά έχουν χρησιμοποιηθεί έλαιο τσαγιού και άλλα αιθέρια έλαια. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες δεν έχουν αποδειχθεί κλινικά ότι θεραπεύουν αποτελεσματικά μια λοίμωξη κόλπων.

 

Λάδι δέντρων τσαγιού

Το έλαιο τσαγιού ονομάζεται επίσης έλαιο τσαγιού και παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για τις αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Αυτό το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται με εξάτμιση των φύλλων του φυτού τσαγιού, που προέρχεται από την αυστραλιανή ακτή. Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου αναγνωρίζει ότι το έλαιο τσαγιού προστίθεται σε κρέμες, καθαριστικά, σαπούνια και καλλυντικά που εφαρμόζονται τοπικά θεραπεία της ακμής και άλλες δερματικές διαταραχές. Το καθαρό λάδι προστίθεται στο νερό και χρησιμοποιείται σε έναν ψεκαστήρα και διαχέεται για την ανακούφιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και του κόλπου. Ωστόσο, το έλαιο τσαγιού μπορεί να είναι ερεθιστικό για το δέρμα και τους βλεννογόνους της μύτης και του λαιμού. χρήση μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες.

Άλλες χρήσεις

Η κλινική Mayo σημειώνει ότι το έλαιο τσαγιού έχει αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό τραυμάτων του δέρματος και χειρουργικών εργαλείων πριν από την ανακάλυψη αντιβιοτικών. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος, τσιμπήματα εντόμων, έκζεμα, ψωρίαση, ακμή, μυκητιασικές μολύνσεις νυχιών, κοψίματα και εγκαύματα. Η εισπνοή λαδιού τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού, του λαιμού, της μύτης και των κόλπων.

Κρίσεις

Το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής προειδοποιεί ότι το έλαιο τσαγιού δεν πρέπει να χρησιμοποιείται απευθείας μέσα στο σώμα ή να καταναλώνεται καθώς περιέχει πολλές τοξικές χημικές ουσίες. Η εφαρμογή αυτού του ελαίου στο δέρμα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει συνιστώμενη δοσολογία για το Tea Tree Oil, καθώς δεν ρυθμίζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ωστόσο, η κλινική Mayo συνιστά να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα λαδιού τσαγιού για περισσότερο από ένα μήνα κάθε φορά.

Κάντε κλικ για τα καλύτερα προϊόντα λαδιού τσαγιού στο Amazon